DE POBLES I RABOSES

Sóc Almudena Francés, contaire i manifassera, vos presente “A qui pregunte…” un programa de Radio Aktiva sobre contes i manifasseries que s’emet des de La Vall d’Albaida.

Vull convidar-vos a parar l’orella a aquelles històries que ja no tenim temps d’escoltar. Vull convidar-vos a passar mitja hora a la fresca, a escalfar-vos un ratet a la vora del foc, a fer un barret a la plaça, perquè “A qui pregunte” està dedicat a les històries a aquelles que ens conformen com a poble, però que ja no tenim temps d’escoltar.

En este primer programa comencem preguntant-nos sobre pobles i raboses. Les raboses són molt estimades a la vegada que temudes, per aquells qui tenen gallines, a La Vall d’Albaida tenim dos pobles que als seus habitants se’ls diu rabosetes: Otos i Llutxent. Els hem preguntat a alguns veïns i veïnes d’Otos sobre l’origen del malnom de raboses i ens han donat les seues explicacions.

Mural de Jordi Albinyana al Parc de la Benitaia d’Otos.

Esperem que vos agrade i que d’ara endavant ens presteu les vostres orelles cada quinze dies.

“A qui pregunte…” es fa dels retalls de memòria així que si se vos n’ha vingut alguna al cap, si heu recordat una rondalla, una endevinalla, un succeït no dubteu en enviar-nos un àudio al 637976178. No dubteu que seguirem tirant del fil que ens proposeu per a fer

Pasqual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.