MAS D’ESCOTO

Amigues i amics, este matí al vostre col·le hem escoltat alguns contes tradicionals i també de diferents autors.

Escoltar històries, com llegir-les ens fa viatjar a llocs on no hem estat mai, a viure aventures sense passar perill, a passar por sabent que res roïn no es passarà.

Vos he contat el conte de Barba blava, recordeu eixa clau que no es podia netejar? Quins moments de tensió Este és un conte tradicional que Charles Perrault va recollir i adaptar al s. XIX.

També hem contat La noche de la visita. De Benoit Jackes. A buen paso editorial. Aquesta iaia sorda que posava dels nervis a qualsevol. Supose que voldreu saber el final, però de segur que la biblioteca del centre no tardarà en comprar un exemplar.

El conte de Johannes el leal el podeu trobrar a molts recopilatoris, però a mi m’agrada especialment un llibre de Phillip Pullman Los cuentos de los hermanos Grimm para todas las edades. B de Block editorial. Hi ha molts contes que els germans Grimm van recollir i alguns d’ells vos sorprendran molt, perque mai ens els havien contat així abans.

Per acabar el conte de l’apareguda despentinada és un conte de Guy de Maupassant si  voleu saber més ací vos deixe un enllaç amb el conte original, el meu és una adaptació.

Moltes gràcies per la vostra escolta i interés.

 

 

 

 

Almudena Frances

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.